آکاایران: تاجیک ایر هواپیمایی و ایرلاین ملی کشور تاجیکستان است که در سال ۱۹۲۳ به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکت هواپیمایی ایرفلوت (شرکت هواپیمایی حامل پرچم کشور روسیه و ایرلاین ملی شوروی سابق) تأسیس شد.
اولین پرواز این شرکت هواپیمایی در تاریخ سوم سپتامبر سال ۱۹۲۴ از شهر بخارا به دوشنبه بود. از نکات قابل توجه تاریخی این است که هواپیما ۲ سال زودتر از ماشین و ۵ سال زودتر از قطار وارد کشور تاجیکستان شد. فرودگاه نیز برای اولین بار در شهر دوشنبه (استالین آباد در زمان شوروی سابق) ساخته شد و خطوط هواپیمایی از آنجا شروع به فعالیت کردند. پس از آن حملونقل هوایی تاجیکستان، با توسعه ناوگان این شرکت هواپیمایی به سرعت توسعه یافت و به بخش مهمی از اقتصاد ملی تاجیکستان کمک کرد. پس از گذشت چند سال تاجیک ایر توانست ارتباط منظمی میان مرکز جمهوری و شهرکهای کوهستانی اطراف آن برقرار کند و مدت زمان مسیر رفت و آمد مردم به آنجا را کاهش دهد. در سال ۱۹۳۷ نیز، خطوط داخلی شرکت هواپیمایی تاجیک ایر به طور کامل برقرار شده بود و ناوگان آن در حال توسعه بود. این سیر ادامه داشت تا اینکه با فروپاشی اتحاد شوروی سابق در سال ۱۹۹۱، این شرکت هواپیمایی از ایرفلوت مستقل شد و برنامهها و مدیریت آن شکلی متفاوت به خود گرفت.
تاجیک ایر، معرفی ایرلاین های ایران و جهان -آکاتاجیک ایر,هواپیمایی تاجیکستان,ایرلاین تاجیک,هواپیما,پرواز,ناوگان پروازی تاجیک ایر
آکاایران: تاجیک ایر، معرفی ایرلاین های ایران و جهان
در حال حاضر، دفتر مرکزی شرکت هواپیمایی تاجیک ایر در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان قرار دارد و فرودگاه بینالمللی دوشنبه و فرودگاه خجند قطبهای آن هستند. این شرکت هواپیمایی که تحت مالکیت کامل دولت تاجیکستان است، روزانه به ۱۹ مقصد در آسیای مرکزی، آسیای شرقی، آسیای جنوبی، غرب آسیا، خاورمیانه و اروپا پرواز مستقیم دارد. شرکت هواپیمایی تاجیک ایر، در سال ۲۰۱۲ بیش از ۳/۳۳ میلیون مسافر در سطح جهان منتقل کرده است.
شرکت هواپیمایی تاجیک ایر در حال حاضر به ۱۹ مقصد در کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، چین، هند و ایران پرواز مستقیم دارد.
آلماتی: فرودگاه بینالمللی آلماآتی
بیشکک: فرودگاه بینالمللی مناس
اورومچی: فرودگاه بینالمللی اورومچی دیووپو
دهلی: فرودگاه بینالمللی ایندیرا گاندی
تهران: فرودگاه بینالمللی امام خمینی
این هواپیمایی در حال حاضر با ۱۵ فروند هواپیما، فعالیت خود را ادامه میدهد.
تعداد: ۱ فروند
تعداد: ۲ فروند
تعداد: ۱ فروند
تعداد: ۲ فروند
تعداد: ۳ فروند
تعداد: ۱ فروند
تعداد: ۲ فروند
تعداد: ۲ فروند
تعداد: ۳ فروند
۲۸ آگوست سال ۱۹۹۳، یک فروند هواپیمای یاک ۴۰ متعلق به شرکت هواپیمایی تاجیک ایر هنگام پرواز به فرودگاه شهر دوشنبه سقوط کرد و ۸۲ نفر از ۸۶ سرنشین آن کشته شدند. دلیل سقوط هواپیما این بود که این نوع از هواپیما برای حمل تنها ۲۸ مسافر پیکربندی شده بود و تعداد مسافران و میزان بار در آن بیش از حد استاندارد بود. در نهایت هواپیما مجبور به فرود در باند فرودگاه شد و به دلیل داشتن سرعت بیش از حد به یک سازه بتنی برخورد کرد و پس از آن به درون رودخانه پنج افتاد.
توصیه های سفر - تاجیک ایر، معرفی ایرلاین های ایران و جهان